Champignon-Aardappelschotel

Champignon-Aardappelschotel

Ingrediënten: 600 gram krieltjes, 250 gram kastanjechampignons, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml melk, 1 blokje groentebouillon, 100 gram geraspte kaas,

Snij 600 gram krielaardappeltjes en 250 gram kastanjechampignons in kwarten. Bak de krielaardappeltjes en de kastanjechampignons even aan in de hete olie tot de aardappeltjes goudbruin zijn. Laat het nog even op laag vuur staan terwijl je de kaassaus maakt. Smelt hiervoor in een steelpan 30 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 30 gram bloem toe. Giet er beetje bij beetje 500 ml melk bij. Blijf goed roeren want anders krijg je klonten. Voeg 1 verkruimeld blokje groentebouillon toe. Haal de pan van het vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Doe de aardappels en champignons in een ovenschaal en giet hierover de kaassaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel