Champignon-Aardappelschotel

Champignon-Aardappelschotel
Ingrediënten: 600 gram krieltjes, 250 gram kastanjechampignons, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml melk, 1 blokje groentenbouillon, 100 gram geraspte kaas,

Snij 600 gram krielaardappeltjes en 250 gram kastanjechampignons in kwarten. Bak de krielaardappeltjes en de kastanjechampignons even aan in de hete olie tot de aardappeltjes goudbruin zijn. Laat het nog even op laag vuur staan terwijl je de kaassaus maakt. Smelt hiervoor in een steelpan 30 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 30 gram bloem toe. Giet er beetje bij beetje 500 ml melk bij. Blijf goed roeren want anders krijg je klonten. Voeg 1 verkruimeld blokje groentenbouillon toe. Haal de pan van het vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Doe de aardappels en champignons in een ovenschaal en giet hierover de kaassaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovensschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat