Barbecue

barbecue

Zoals zovelen waarschijnlijk vandaag ook hier een barbecue. We hadden 3 verschillende marinades en die heb ik als volgt gemaakt: marinade van 1 fijngehakte teentje knoflook, een stukje fijngehakte gemberwortel, 50 ml sojasaus, 50 ml rijstwijn, 2 eetlepels basterdsuiker, 1 eetlepel hoisinsaus, 2 eetlepels soy bean paste (verkrijgbaar bij de toko), 2 eetlepels honing. Hierin is 300 gram in blokjes gesneden hamlapjes gemarineerd. (links op de foto) Marinade 2: meng 2 eetlepels olie met 1 fijngehakt teentje knoflook, wat kaneel en wat paprikapoeder en marineer hierin 1 1/2 in blokjes gesneden kipfilets. (rechts op de foto) Marinade 3: meng 1 teentje knoflook met 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels ketjap manis en 1 theelepel sambal. Marineer in deze marinade ook 1 1/2 in blokjes gesneden kipfilets. (in het midden op de foto) Voor de rest waren er nog worstjes en hamburgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>