Champignonsoep

Champignonsoep
Ingrediënten: 40 gram boter, 2 sjalotjes, 250 gram kastanjechampignons, 2 blokjes groentenbouillon, 50 gram bloem, 1 1/2 liter water, 1 scheutje citroensap. 125 ml kookroom, bieslook,

Smelt 40 gram boter en fruit hierin 2 fijngesnipperde sjalotjes en 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Als de kastanjechampignons alle vocht hebben opgenomen dan doe je er 2 verkruimelde groentenbouillonblokjes en 50 gram bloem bij. Bak dit kort mee en voeg dan beetje bij beet 1 1/2 liter water toe. Laat dit een minuut of 10 zachtjes koken en dan doe je er nog een scheutje citroensap, 125 ml kookroom en wat sprietjes bieslook bij. Nog even doorwarmen en dan serveren met een warm stokbrood. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat