Champignonsoep

Champignonsoep

Ingrediënten: 40 gram boter, 2 sjalotjes, 250 gram kastanjechampignons, 2 blokjes groentenbouillon, 50 gram bloem, 1 1/2 liter water, 1 scheutje citroensap. 125 ml kookroom, bieslook,

Smelt 40 gram boter en fruit hierin 2 fijngesnipperde sjalotjes en 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons. Als de kastanjechampignons alle vocht hebben opgenomen dan doe je er 2 verkruimelde groentenbouillonblokjes en 50 gram bloem bij. Bak dit kort mee en voeg dan beetje bij beet 1 1/2 liter water toe. Laat dit een minuut of 10 zachtjes koken en dan doe je er nog een scheutje citroensap, 125 ml kookroom en wat sprietjes bieslook bij. Nog even doorwarmen en dan serveren met een warm stokbrood. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel