Paprika Curry

Paprika Curry
Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stukje gemberwortel, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 400 ml kokosmelk, 1 tomaat, kerriepoeder, ketoembar, cashewnoten, rijst,

Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Als dit knapperig is schep je het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 kleinstukje fijngehakte gemberwortel, 1/2 gesneden rode paprika, 1/2 gesneden groene paprika en 1/2 gesneden gele paprika voor ongeveer een minuut of 5. Giet er dan 400 ml kokosmelk bij, doe er 1 gesneden tomaat en breng het op smaak met kerriepoeder en ketoembar. Laat het geheel een minuut of 30 pruttelen. Doe dan de 1 handje cashewnoten en de ontbijtspekjes erbij en warm het geheel nog even goed door. Serveer het met rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat