Paprika Curry

Paprika Curry

Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stukje gemberwortel, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 400 ml kokosmelk, 1 tomaat, kerriepoeder, ketoembar, cashewnoten, rijst,

Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Als dit knapperig is schep je het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 klein stukje fijngehakte gemberwortel, 1/2 gesneden rode paprika, 1/2 gesneden groene paprika en 1/2 gesneden gele paprika voor ongeveer een minuut of 5. Giet er dan 400 ml kokosmelk bij, doe er 1 gesneden tomaat en breng het op smaak met kerriepoeder en ketoembar. Laat het geheel een minuut of 30 pruttelen. Doe dan de 1 handje cashewnoten en de ontbijtspekjes erbij en warm het geheel nog even goed door. Serveer het met rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel