Varkensfiletlapje met een Romige Champignon-Mosterdsaus

Varkensfiletlapje met een Romige Champignon-Mosterdsaus
Ingrediënten: 3 varkensfiletlapjes, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, peper, zout, 125 ml kookroom, 1 eetlepel mosterd, 20 gram amandelschaafsel,

Bak in een beetje braadboter 3 varkensfiletlapjes om en om bruin met 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Als de varkensfiletlapjes bruin zijn en de ontbijtspekjes knapperig, dan schep je het uit de pan en leg je het op een bord. Doe er wat aluminiumfolie over om het warm te houden. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui glazig en voeg hier dan 250 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons toe. Bak dit een minuut of 5 mee tot ze klaar zijn. Breng het op smaak met peper en zout. Dan doe je er 125 ml kookroom en 1 eetlepel mosterd bij. Breng het even al roerend aan de kook. Laat het daarna nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Doe de varkensfiletlapjes en dobbelsteentjes ontbijtspek terug in de pan en voeg ook nog 20 gram geschaafde amandelen toe. Warm alles nog even goed door. Serveer het gerecht en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat