Varkensfiletlapje met een Romige Champignon-Mosterdsaus

Varkensfiletlapje met een Romige Champignon-Mosterdsaus

Ingrediënten: 3 varkensfiletlapjes, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, peper, zout, 125 ml kookroom, 1 eetlepel mosterd, 20 gram amandelschaafsel,

Bak in een beetje braadboter 3 varkensfiletlapjes om en om bruin met 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Als de varkensfiletlapjes bruin zijn en de ontbijtspekjes knapperig, dan schep je het uit de pan en leg je het op een bord. Doe er wat aluminiumfolie over om het warm te houden. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui glazig en voeg hier dan 250 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons toe. Bak dit een minuut of 5 mee tot ze klaar zijn. Breng het op smaak met peper en zout. Dan doe je er 125 ml kookroom en 1 eetlepel mosterd bij. Breng het even al roerend aan de kook. Laat het daarna nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Doe de varkensfiletlapjes en dobbelsteentjes ontbijtspek terug in de pan en voeg ook nog 20 gram geschaafde amandelen toe. Warm alles nog even goed door. Serveer het gerecht en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel