Bhaji

bhaji
Een pittig, vegetarisch gerecht vandaag, de Bhaji. Bhaji betekent eigenlijk simpel groentengerecht. En ja het was inderdaad een simpel gerecht.

Ingrediënten: 1 wortel, 2 rode uien, 3 bosuien, koriander, 1 eetlepel mosterdzaad, 1 eetlepel gemberpoeder, 150 gram bloem, 1 eetelepel komijnpoeder, 1 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel kurkurma, 250 ml water,

Hiervoor rasp je 1 winterwortel fijn in de keukenmachine. Snijd je 2 rode uien fijn, 3 bosuien fijn en een bosje koriander fijn. Hussel de groenten goed doorelkaar met een eetlepel mosterdzaad en 1 eetlepel gemberpoeder. Maak dan een beslag van 150 gram bloem, een eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel chilipoeder en 1 eetlepel kurkurma. Roer er 250 ml water door. Meng het beslag goed met de groenten en bak de groenten dan als rosti (dus goed aandrukken) in een koekenpan met hete olie. Als je halverwege bent leg je een groot bord op de koekenpan en keer je alles om. Bak het nog een minuut of 5 aan de andere kant. Dan is het klaar omgeserveerd te worden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat