Gemarineerd Varkensfiletlapje met Olijven

Gemarineerd Varkensfiletlapje met Olijven
Een simpel, maar toch verrassend recept.

Ingrediënten: 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamico azijn, 1 theelepel mosterd, 2 teentjes knoflook, 2 varkensfiletlapjes, zout, peper, groene olijven, basilicum,

Maak een marinade voor de varkensfiletlapjes. Doe in een kom 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamico azijn, 1 theelepel mosterd en 2 teentjes fijngehakte knoflook. Mix dit goed. Kruid 2 varkensfiletlapjes met zout en peper en leg deze in de marinade voor minstens 5 minuten. Snijd ondertussen een handvol (of zoveel je zelf lekker vindt) groene olijven zonder pit door de helft. Verhit een grilpan en bak de gemarineerde varkensfiletlapjes om en om bruin samen met de gehalveerde olijven. Strooi er op het laatst nog wat fijngehakte basilicum over. Serveer het geheel met een salade en om een beetje in de Italiaanse sferen te blijven met pasta. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Gemarineerd Varkensfiletlapje met Olijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat