Bloemkoolstrudel

Bloemkoolstrudel

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, rozemarijn, peper, bladerdeeg, 100 gram ontbijtspek,

Kook een kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Dan doe je er de beetgare bloemkoolroosjes bij en bak je het even kort mee. Doe hierbij 125 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, rozemarijn (naar smaak), zout en peper, en breng het even aan de kook. Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Leg ondertussen 6 vellen bladerdeeg aan elkaar zodat je een rechthoek krijgt, druk het goed aan. Leg op het bladerdeeg 100 gram plakjes ontbijtspek en schep hierop het bloemkoolmengsel. Vouw het deeg er goed omheen, en snijd er nog wel een paar kleine openingen in zodat eventueel stoom kan ontsnappen. Zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!


0 reacties op “Bloemkoolstrudel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel