Bloemkoolstrudel

Bloemkoolstrudel
Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, rozemarijn, peper, bladerdeeg, 100 gram ontbijtspek,

Kook een kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Dan doe je er de beetgare bloemkoolroosjes bij en bak je het even kort mee. Doe hierbij 125 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas, rozemarijn (naar smaak), zout en peper, en breng het even aan de kook. Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Leg ondertussen 6 bladerdeegblaadjes aan elkaar zodat je een rechthoek krijgt, druk het goed aan. Leg op het bladerdeeg 100 gram plakjes ontbijtspek en schep hierop het bloemkoolmengsel. Vouw het deeg er goed omheen, en snijd er nog wel een paar kleine openingen in zodat eventueel stoom kan ontsnappen. Zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!


0 reacties op “Bloemkoolstrudel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat