Schnitzelschotel

Schnitzelschotel
Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 schnitzels, zout, peper, 1 ui, 250 gram champignons, 200 ml water, 1 blokje groentenbouillon, 200 ml crème fraiche, tijm, 50 gram geraspte kaas,

Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bruin. Doe hierbij 2 in reepjes gesneden schnitzel tot deze ook bruin zijn en breng het op smaak met zout en peper. Daarna doe je er 1 gesnipperde ui en 250 gram gehalveerde champignons bij. Bak dit een minuut of 5 mee. Giet er 200 ml water bij en verkruimel er 1 blokje groentenbouillon boven uit. Laat het een minuut of 2 koken en roer er dan 200 ml crème fraiche door met naar smaak wat tijm. Laat het nu weer even koken en zet het op een laag vuurtje voor zeker 10 minuten. Doe er een paar minuten voor het einde 50 gram geraspte kaas bij en laat dit al roerend goed smelten. Serveer dit met bijvoorbeeld gebakken aardappels. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat