Chinees Geroosterd Varkenshaasje met Nasi Goreng

Chinees Geroosterd Varkenshaasje met Nasi Goreng
Twee gerechten die je een avond vantevoren al kan klaarmaken, zodat je op de werkelijke dag snel klaar bent.

Ingrediënten: rijst, 2 varkenshaasjes, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel rijstwijn, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 2 eetlpels hoisinsaus, 1 ui, 1 teentje knoflook, ham, 1 ei,

Voor de nasi goreng hoef je de avond van te voren alleen de rijst te koken, aftegieten en goed af laten koelen. Voor 2 tot 3 personen snijd je 2 varkenshaasje in elk 3 stukken. Maak een marinade van 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel Chinese rijstwijn, 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder en 2 eetlepels hoisinsaus. Roer dit alles goed door. Marineer in deze marinade de stukken varkenshaas voor zeker nachtje (15 minuten is echt minimaal, maar een nachtje is lekkerder). De volgende dag verwarm je de oven voor op 200 graden. Doe een laagje heet water in een braadslee, doe het rooster in de braadslee en leg hierop de gemarineerde varkenshaasjes. Doe ze 15 minuten in de oven, keer ze daarna om, bedruip ze nog met de overgebleven marinade en zet ze nog 15 minuten terug in de oven. Tijdens de oventijd kan je de nasi maken. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui, met 1 fijngehakt teentje knoflook glazig. Doe hierbij de rijst van gister en doe er er een handje doperwten bij, 3 plakjes in reepjes gesneden ham en 1 geklutst ei. Het geheel goed doorwarmen en op lager vuur zetten tot de varkenshaas klaar is. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat