Stoofpot met Bier

Stoofpot met Bier

Ingrediënten: 300 gram bieflapjes, 2 uien, 250 gram kastanjechampignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 blokje runderbouillon, tijm, 1 flesje bier, bloem,

Snijd 300 gram bieflapjes in blokjes en bak dit bruin in de hete olie. Voeg als de bieflapjes bruin zijn 2 gesnipperde uien en 250 gram grof gesneden kastanjechampignons toe. Bak dit een minuut of 2 mee. Voeg dan 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld blokje runderbouillon, tijm naar smaak, 200 ml water en een flesje bier (bv Heineken). Breng het geheel even aan de kook en laat het dan op een laag vuur 1 1/2 tot 2 uur pruttelen. Als de saus op het eind te waterig blijft voeg je er wat bloem toe om het wat te binden. Het gerecht is lekker met gebakken aardappels, maar zou het ook niet gek doen met pasta. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel