Stoofpot met Bier

Stoofpot met Bier
Zo kook je nooit met bier, en nu zowaar 2 zondagen achter elkaar…

Ingrediƫnten: 300 gram bieflapjes, 2 uien, 250 gram kastanjechampignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 blokje runderbouillon, tijm, 1 flesje bier, bloem,

Snijd 300 gram bieflapjes in blokjes en bak dit bruin in de hete olie. Voeg als de bieflapjes bruin zijn 2 gesnipperde uien en 250 gram grof gesneden kastanjechampignons toe. Bak dit een minuut of 2 mee. Voeg dan 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld blokje runderbouillon, tijm naar smaak, 200 ml water en een flesje bier (bv Heineken). Breng het geheel even aan de kook en laat het dan op een laag vuur 1 1/2 tot 2 uur pruttelen. Als de saus op het eind te waterig blijft voeg je er wat bloem toe om het wat te binden. Het gerecht is lekker met gebakken aardappels, maar zou het ook niet gek doen met pasta. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat