Gepaneerde Kip met een Fruitige Curry

Gepaneerde Kip met een Fruitige Curry
Koken met fruit geeft toch weer een andere draai aan het eten. Qua ingredienten lijkt het heel veel maar als je alles gesneden en wel hebt klaarstaan is het een makkie.

Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 appels, 300 ml water, 2 bananen, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel kurkurma, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 blokje kippenbouillon, rijst, 1 kipfilet, bloem, 1 ei, paneermeel,

Begin met de saus, verhit hier voor olie in een koekenpan, als de olie heet is fruit je hierin 1 fijngesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook. Als de ui ietsjes bruin is dan voeg je er 2 in blokjes gesneden appels (Jonagold), 300ml warm water, 2 in plakjes gesneden bananen, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel kurkurma en 2 eetlepels tomatenketchup toe. Breng dit even aan de kook en verkruimel er dan 1 kippenbouillonblokje in. Laat het geheel nu op een laag vuurtje pruttelen voor een minuut of 20. Zet ondertussen de rijst op en snijd 1 kipfilet in reepjes en paneer deze door ze eerst door de bloem te halen, dan door een geklutst ei en als laatste door de paneermeel. Bak de kipfilet op hoog vuur in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. Als de rijst en kipfilet gaat zijn kan je het geheel serveren! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat