Zoete Schnitzel uit de Wok

Zoete Schnitzel uit de Wok

Ingrediënten: penne, 2 schnitzels, 1 ui, 1 rode paprika, 1 eetlepel gemberpoeder, 100 ml water, 75 ml rode wijnazijn, 4 eetlepels honing, 1 bouillonblokje, 3 bosuien,

Een zoet gerechtje uit de wok met pasta, maar kan natuurlijk ook met rijst, noedels of aardappeltjes, wat jezelf lekker lijkt bij dit gerecht. Mij leek het lekker met pasta, en dit keer dan de variant penne. De pasta is inmiddels wel bekend hoe je het kookt, dus gelijk maar naar de zoete schnitzel. Voor 2 personen roerbak je 2 in reepjes schnitzel bruin in de hete olie. Als het bruin is dan voeg je er 1 gesnipperde ui, 1 gesneden rode paprika en ongeveer een eetlepel gemberpoeder aan toe. Roerbak dit een minuut of 5 mee. Voeg dan 100 ml water,75 ml rode wijnazijn, 4 eetlepels honing en 1 verpulverd bouillonblokje toe. Dit wok je een minuut op hoog vuur en dan doe je er nog 3 in ringen gesneden bosuien bij. Verwarm het nog even goed door en serveer de zoete schnitzel met de pasta (of de rijst, etc etc). Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel