Kipfilet in Bier

Kipfilet in Bier
Een echt zondagsmaal vandaag en ook nog eens de 1000ste post, Kipfilet gestoofd in bier.

Ingrediënten: 100 gram rozijnen, 1 flesje bier, 2 kipfilets, 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, peper, zout, tijm, 1 eetlepel mosterd,

Week 100 gram rozijnen in 1 flesje bier (wij hebben gewoon een flesje Heineken gebruikt). Bak hiervoor 2 kipfilets even aan. Voeg dan 1 fijngehakte ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe, bak dit kort mee en overgiet het geheel dan met het bier en de rozijnen. Kruid het met peper, zout en wat tijm. Roer door de saus nog 1 eetlepel mosterd en breng het geheel kort aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 15 minuten verder garen. Kijk of de dikte van de saus goed is, zo niet kan je er wat bloem door doen om het geheel te laten binden. Laat dit even kort doorkoken en dan kan het geserveerd worden. Lekker met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel