Kipfilet in Bier

Kipfilet in Bier
Een echt zondagsmaal vandaag en ook nog eens de 1000ste post, Kipfilet gestoofd in bier.

Ingrediƫnten: 100 gram rozijnen, 1 flesje bier, 2 kipfilets, 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, peper, zout, tijm, 1 eetlepel mosterd,

Week 100 gram rozijnen in 1 flesje bier (wij hebben gewoon een flesje Heineken gebruikt). Bak hiervoor 2 kipfilets even aan. Voeg dan 1 fijngehakte ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe, bak dit kort mee en overgiet het geheel dan met het bier en de rozijnen. Kruid het met peper, zout en wat tijm. Roer door de saus nog 1 eetlepel mosterd en breng het geheel kort aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 15 minuten verder garen. Kijk of de dikte van de saus goed is, zo niet kan je er wat bloem door doen om het geheel te laten binden. Laat dit even kort doorkoken en dan kan het geserveerd worden. Lekker met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat