Pindakaas

Pindakaas
Ingrediënten: 100 gram pinda’s

Dop pinda’s tot je 100 gram bij elkaar hebt. Maal 100 gram pinda’s fijn in de vijzel, steeds een beetje pinda’s erbij doen tot je uiteindelijk 100 gram hebt. Doe er afentoe een beetje olie bij om het smeuiig te maken. Blijf vooral lang door vijzelen! Als het goed smeuiig is dan kan het in een potje of gelijk op de boterham. We hadden er voor de foto nog wat gezouten pinda’s erop gedaan.


2 reacties op “Pindakaas

  1. @winny, het gaat ook 10x makkelijker met een foodprocessor, maar de pindakaas is alvast een uitprobeersel wat er op school gemaakt moet worden, en dat mocht niet op de allermakkelijkste manier… (en ze hebben ook geen foodprocessor in het keukentje) dus dat wordt straks doppen en vijzelen op school!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat