Pindakaas

Pindakaas

Ingrediënten: 100 gram pinda’s

Dop pinda’s tot je 100 gram bij elkaar hebt. Maal 100 gram pinda’s fijn in de vijzel, steeds een beetje pinda’s erbij doen tot je uiteindelijk 100 gram hebt. Doe er afentoe een beetje olie bij om het smeuiig te maken. Blijf vooral lang door vijzelen! Als het goed smeuiig is dan kan het in een potje of gelijk op de boterham. We hadden er voor de foto nog wat gezouten pinda’s erop gedaan.


2 reacties op “Pindakaas

  1. @winny, het gaat ook 10x makkelijker met een foodprocessor, maar de pindakaas is alvast een uitprobeersel wat er op school gemaakt moet worden, en dat mocht niet op de allermakkelijkste manier… (en ze hebben ook geen foodprocessor in het keukentje) dus dat wordt straks doppen en vijzelen op school!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel