Sperziebonen met Ketjapsaus

Sperziebonen met Ketjapsaus
Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gemberpoeder, zout, peper, nootmuskaat, 1 eetlepel bloem, 200 gram sperziebonen,

Een vegetarisch gerechtje met rijst vandaag. Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gemberpoeder, zout, peper en nootmuskaat (naar smaak) toe, blus het af met 100 ml warm water. Bind de saus met 1 eetlepel bloem, goed roeren anders krijg je klontjes. Voeg dan 200 gram kort geblancheerde (kort gekookt) sperziebonen toe en warm het geheel een minuut of 10 goed door. Serveer de sperziebonen in ketjapsaus met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat