Sperziebonen met Ketjapsaus

Sperziebonen met Ketjapsaus

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gemberpoeder, zout, peper, nootmuskaat, 1 eetlepel bloem, 200 gram sperziebonen,

Een vegetarisch gerechtje met rijst vandaag. Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gemberpoeder, zout, peper en nootmuskaat (naar smaak) toe, blus het af met 100 ml warm water. Bind de saus met 1 eetlepel bloem, goed roeren anders krijg je klontjes. Voeg dan 200 gram kort geblancheerde (kort gekookt) sperziebonen toe en warm het geheel een minuut of 10 goed door. Serveer de sperziebonen in ketjapsaus met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel