Pindasoep

Pindasoep
Ingrediënten: 2 liter kippenbouillon, 1 ui, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, 150 gram kipreepjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 8 eetlepels pindakaas, 50 gram pinda’s,

Vandaag een echte maaltijdsoep, de pindasoep! Zet voor de soep 2 liter kippenbouillon op, verse of van 3 kippenbouillonblokjes getrokken. Bak in een koekenpan in hete olie 1 fijngesnipperde ui glazig met 1 gesneden rode paprika en 2 stengels gesneden bleekselderij. Bak dit een minuut of 3 en voeg dan 150 gram kipreepjes, 1 klein blikje tomatenpuree en 2 eetlepels ketjap manis toe en warm het geheel even goed door. Voeg het dan toe aan de kokende bouillon, daarna doe je er 8 eetlepels (met een kop er op!) pindakaas door. Warm de soep nu een minuut of 10 tot 15 goed door. Net voor het eind doe je er 50 gram pinda’s toe. Het is nu klaar om geserveerd te worden. Strooi op je bord nog extra pinda’s door de soep! Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat