Pindasoep

Pindasoep

Ingrediënten: 2 liter kippenbouillon, 1 ui, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, 150 gram kipreepjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 8 eetlepels pindakaas, 50 gram pinda’s,

Vandaag een echte maaltijdsoep, de pindasoep! Zet voor de soep 2 liter kippenbouillon op, verse of van 3 kippenbouillonblokjes getrokken. Bak in een koekenpan in hete olie 1 fijngesnipperde ui glazig met 1 gesneden rode paprika en 2 stengels gesneden bleekselderij. Bak dit een minuut of 3 en voeg dan 150 gram kipreepjes, 1 klein blikje tomatenpuree en 2 eetlepels ketjap manis toe en warm het geheel even goed door. Voeg het dan toe aan de kokende bouillon, daarna doe je er 8 eetlepels (met een kop er op!) pindakaas door. Warm de soep nu een minuut of 10 tot 15 goed door. Net voor het eind doe je er 50 gram pinda’s toe. Het is nu klaar om geserveerd te worden. Strooi op je bord nog extra pinda’s door de soep! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel