Rijst met Wortel, Rozijnen en Pijnboompitten

Rijst met Wortel, Rozijnen en Pijnboompitten
Ingrediënten: rijst, 10 plakjes salami, 1 wortel, 3 bosuien, kaneel, djinten, 60 gram rozijnen, 30 gram pijnboompitten,

Kook rijst zoals je gewend bent. Bak in hete olie 10 in reepjes gesneden plakjes salami tot ze knapperig zijn. Voeg dan 1 in plakjes gesneden wortel en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak dit een minuut of 4 mee. Breng het op smaak met kaneel en djinten (toevoegen naar eigen smaak) en doe er ook 60 gram rozijnen en 30 gram pijnboompitten bij. Warm het geheel nog een minuut of 3 goed door. Een simpel gerecht, met een verrassende smaak. (Wil je een vegetarische variant, laat dan natuurlijk de salami weg en doe er dan 1 of 2 teentjes knoflook bij!) Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat