Tomaten Uiensoep

Tomaten Uiensoep

Ingrediënten: 4 uien, 1 teentje knoflook, 250 ml gezeefde tomaat, 125 gram cherrytomaten, tijm, 1 1/2 liter water, 3 bouillonblokjes, geraspte kaas,

Bak in een grote pan met hete olie 4 grof gesneden uien met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan 250 ml gezeefde tomaten, 125 gram gehalveerde cherrytomaatjes en tijm naar smaak toe. Warm dit kort mee en doe er dan 1 1/2 liter water bij met 3 bouillonblokjes (de culifanaten kunnen natuurlijk ook zelfgemaakte bouillon gebruiken). Breng dit aan de kook en laat het dan met de deksel op de pan een half uurtje pruttelen. Als de soep is opgeschept strooi je er nog geraspte kaas over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel