HotPot

HotPot
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 stengels bleekselderj, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 eetlepel paprikapoeder, 250 ml gezeefde tomaat, 200 ml kippenbouillon, cayennepper, zout, 250 gram chorizo, macaroni,

Verhit in een pan met een dikke bodem wat olie. Als de olie heet is bak je hierin 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 gesneden stengels bleekselderij en 1 theelepel sambal ongeveer 5 minuten. Voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet en 1 eetlepel paprikapoeder toe en bak dit mee tot de kipfilet bruin is. Dan kan je er 250 ml gezeefde tomaten, 200 ml kippenbouillon en een snuf cayennepeper en wat zout naar smaak. Kook dit eventjes mee en zet het dan op een laag vuurtje met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten. Dan doe je er 250 gram in blokjes gesneden chorizo bij en laat je het nog 10 minuten stoven. De hotpot kan lekker zijn met macaroni, maar je kan er ook aardappelpuree of bijvoorbeeld mie bij eten. Het is natuurlijk wat je zelf het lekkerst lijkt! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat