Broccoli met Kruidige Kaassaus

Broccoli met Kaassaus
Even lekker gezond met Broccoli.

Ingrediënten: broccoli, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml bouillon, tabasco, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels kipkruiden, gemalen koriander, 175 gram geraspte kaas,

Kook de broccoli gaar in een minuut of 8 a 10 in kokend water met wat zout. Smelt 30 gram boter en doe hier dan 30 gram bloem bij. Bak dit kort mee en roer er dan beetje bij beetje ongeveer 300 ml bouillon erbij. Je giet er ongeveer zoveel bij tot je de gewenste dikte saus krijgt, de ene keer is het 200 ml de andere keer 300 ml, het is wat jij wil! Als je de gewenste dikte saus hebt bereikt roer je er een paar druppels tabasco, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels kipkruiden (dit is een mix van paprikapoeder, gemalen koriander en witte peper) en 175 gram geraspte kaas. Roer tot de kaas gesmolten is. Serveer de kaassaus over de broccoli. Lekker met aardappeltjes! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat