Broccoli met Kruidige Kaassaus

Broccoli met Kaassaus

Even lekker gezond met Broccoli.

Ingrediënten: broccoli, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml bouillon, tabasco, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels kipkruiden, gemalen koriander, 175 gram geraspte kaas,

Kook de broccoli gaar in een minuut of 8 a 10 in kokend water met wat zout. Smelt 30 gram boter en doe hier dan 30 gram bloem bij. Bak dit kort mee en roer er dan beetje bij beetje ongeveer 300 ml bouillon erbij. Je giet er ongeveer zoveel bij tot je de gewenste dikte saus krijgt, de ene keer is het 200 ml de andere keer 300 ml, het is wat jij wil! Als je de gewenste dikte saus hebt bereikt roer je er een paar druppels tabasco, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels kipkruiden (dit is een mix van paprikapoeder, gemalen koriander en witte peper) en 175 gram geraspte kaas. Roer tot de kaas gesmolten is. Serveer de kaassaus over de broccoli. Lekker met aardappeltjes! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel