Daging Smoor en Nasi Goreng

Daging Smoor en Nasi Goreng

Daging Smoor:
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 500 gram rundvlees, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels citroensap, 200 ml water,

Roerbak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel gemberpoeder voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan 500 gram blokjes rundvlees toe en bak dit een minuut of 5 mee. Voeg daarna 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels citroensap en 200 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het geheel dan op een laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 1 1/2 a 2 uur. Wel afentoe roeren.

Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 2 varkensfilet, 1 ui, 1 prei, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar,

Kook vantevoren de rijst. Bak 2 in hele kleine blokjes gesneden varkensfilet bruin. Schep ze uit de pan en bak in de achtergebleven olie 1 fijngesnipperde ui, 1 in ringen gesneden prei en 1 fijngehakt teentje knoflook kort. Voeg het vlees weer toe samen met 1 theelepel sambal en 1 theelepel ketoembar. Bak het vlug mee en roer dan de afgekoelde rijst erdoor. Roerbak het gerecht tot het geheel goed warm is.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Daging Smoor en Nasi Goreng”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *