Daging Smoor en Nasi Goreng

Daging Smoor en Nasi Goreng
Daging Smoor:

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 500 gram rundvlees, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels citroensap, 200 ml water,

Roerbak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel gemberpoeder voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan 500 gram blokjes rundvlees toe en bak dit een minuut of 5 mee. Voeg daarna 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels citroensap en 200 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het geheel dan op een laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 1 1/2 a 2 uur. Wel afentoe roeren.

Nasi Goreng

Ingrediënten: rijst, 2 varkensfilet, 1 ui, 1 prei, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar,

Kook vantevoren de rijst. Bak 2 in hele kleine blokjes gesneden varkensfilet bruin. Schep ze uit de pan en bak in de achtergebleven olie 1 fijngesnipperde ui, 1 in ringen gesneden prei en 1 fijngehakt teentje knoflook kort. Voeg het vlees weer toe samen met 1 theelepel sambal en 1 theelepel ketoembar. Bak het vlug mee en roer dan de afgekoelde rijst erdoor. Roerbak het gerecht tot het geheel goed warm is.

Eet smakelijk!


0 reacties op “Daging Smoor en Nasi Goreng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat