Tjap Tjoy

Tjap Tjoy

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 groene paprika, 1 theelepel gemberpoeder, 250 ml kippenbouillon, 1 eetlepel ketjap manis, 250 gram kastanjechampignons, 125 gram taugé, rijst,

Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 teentje knoflook toe. Roerbak dit kort mee. Voeg vervolgens 1 in plakjes gesneden wortel, 1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 theelepel gemberpoeder toe. Roerbak dit 2 minuten mee. Voeg 250 ml kippenbouillon en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat het geheel op een laag vuurtje 10 minuten pruttelen. Voeg 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en 125 gram taugé toe. Laat dit nog 10 minuten mee pruttelen. Wanneer de saus nog te dun is roer je er een of twee eetlepels bloem door (wel goed roeren). Breng het geheel nog op smaak met wat zout. Serveer de Tjap Tjoy met rijst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel