Tjap Tjoy

Tjap Tjoy
Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 groene paprika, 1 theelepel gemberpoeder, 250 ml kippenbouillon, 1 eetlepel ketjap manis, 250 gram kastanjechampignons, 125 gram taugé, rijst,

Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 teentje knoflook toe. Roerbak dit kort mee. Voeg vervolgens 1 in plakjes gesneden wortel, 1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 theelepel gemberpoeder toe. Roerbak dit 2 minuten mee. Voeg 250 ml kippenbouillon en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat het geheel op een laag vuurtje 10 minuten pruttelen. Voeg 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en 125 gram taugé toe. Laat dit nog 10 minuten mee pruttelen. Wanneer de saus nog te dun is roer je er een of twee eetlepels bloem door (wel goed roeren). Breng het geheel nog op smaak met wat zout. Serveer de Tjap Tjoy met rijst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat