Curry met Sperziebonen en Kipfilet

Curry met Sperzieboon en Kipfilet
Ingrediënten: rijst, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel koenjit, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 kipfilet, 300 gram sperziebonen 400 ml kokosmelk, zout, peper,

Kook de rijst in kokend water zoals staat beschreven op de verpakking. Bak in een wok met hete olie 2 fijngesnipperde uien glazig. Voeg hieraantoe 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel koenjit en 1 eetlepel gemberpoeder. Roer dit goed door elkaar en voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak dit mee tot het bijna gaar is. Dan kan er 300 gram dunne kort gekookte sperziebonen bij, roer het kort door en giet er dan 400 ml kokosmelk door. Breng het op smaak met zout en peper en breng het kort aan de kook. Laat het dan op een laag vuurtje 10 minuten verder pruttelen. Serveer de rijst en de curry op een mooi bord. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat