Curry met Sperziebonen en Kipfilet

Curry met Sperzieboon en Kipfilet

Ingrediënten: rijst, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel koenjit, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 kipfilet, 300 gram sperziebonen 400 ml kokosmelk, zout, peper,

Kook de rijst in kokend water zoals staat beschreven op de verpakking. Bak in een wok met hete olie 2 fijngesnipperde uien glazig. Voeg hieraantoe 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel koenjit en 1 eetlepel gemberpoeder. Roer dit goed door elkaar en voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak dit mee tot het bijna gaar is. Dan kan er 300 gram dunne kort gekookte sperziebonen bij, roer het kort door en giet er dan 400 ml kokosmelk door. Breng het op smaak met zout en peper en breng het kort aan de kook. Laat het dan op een laag vuurtje 10 minuten verder pruttelen. Serveer de rijst en de curry op een mooi bord. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel