Pasteitje met Kippenragout

Pasteitje met Kippenragout
Ingrediƫnten: ragoutbakjes, 1 kipfilet, 30 gram boter, 1 ui, 50 gram kastanjechampignons, 30 gram bloem, 1 theelepel kerriepoeder, 300 ml kippenbouillon, zout, peper, nootmuskaat, tijm, peterselie,

Voor de pasteibakjes had ik kant-en-klare pasteibakjes gekocht. Voor de kippenragout ben ik lekker aan de slag gegaan. Bak 1 heel fijngesneden kipfilet lichtbruin in de hete olie. Daarna smelt je in een steelpan 30 gram boter, smoor hier 1 fijngesnipperde ui, 50 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en 1 theelepel kerriepoeder. Als de kastanjechampignons veel vocht hebben opgenomen roer je er 30 gram bloem door en ga je er beetje bij beetje ongeveer 300 ml kippenbouillon erbij. Blijven roeren. De hoeveelheid bouillon hoeft niet perse 300 ml zijn, het kan iets minder maar ook iets meer zijn. Breng de ragout op smaak met zout, peper, nootmuskaat, tijm en peterselie. Roer het goed door en schep de ragout dan in de pasteibakjes. Zet de pasteibakjes in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 10 minuten. Pas op de bakjes en inhoud zijn gloeiend heet als het uit de oven komt. Eet smakelijk!


1 reactie op “Pasteitje met Kippenragout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat