Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese
Ingrediënten: 150 gram blokjes ham, 300 gram gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, 1 blik gepelde tomaat, 100 ml rode wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml bouillon, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Bak in een droge koekenpan kort 150 gram hamblokjes, voeg er dan 300 gram gehakt aan toe en bak dit rul. Als het gehakt goed rul is en mooi bruin. Voeg dan 1 fijngesnipperde ui, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1 in stukjes gesneden wortel en 3 gesneden stengels bleekselderij. Roerbak dit even mee en voeg dan 1 blik gepelde tomaten toe en 100 ml rode wijn. Kook dit even mee. Zet dan de pan op een lager vuur en laat het geheel een uurtje of anderhalf pruttelen. Roer wel afentoe. Voor de Kaassaus smelt je 30 gram boter in een steelpannetje en daar voeg je 30 gram bloem bij. Bak de bloem kort mee en giet er dan beetje bij beetje bouillon bij tot je de gewenste dikte saus hebt (Zet ongeveer 500 ml bouillon klaar) Zet de saus van het vuur en roer er nu 75 gram geraspte kaas door tot de kaas gesmolten is. Schep nu een deel van het groenten-gehaktmengsel in een ovenschaal en leg hierover lasagnebladen, dan weer een laagje groenten-gehaktmengsel en weer lasagne bladen dan de nog overgebleven groenten-gehaktmengsel erover en de kaassaus. Doe er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet de lasagne nu voor ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat