Zoete Sperziebonen met Kipfilet

Zoete Sperziebonen met Kipfilet

Ingrediënten: 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 200 gram kipfilet, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel sambal, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels ketjap asin, 200 gram sperziebonen,

Bak in hete olie 2 fijngesnipperde rode uien en 2 fijngehakte teentjes knoflook lichtbruin. Daarna voeg je er 200 gram in blokjes gesneden kipfilet aan toe. Bak dit rondom bruin. Voeg dan 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel sambal, 4 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels ketjap asin. Roer dit goed en voeg daarna 200 gram kort geblancheerde sperziebonen toe. Zet het geheel op een lager vuur en laat het zachtjes gaar worden. Lekker met rijst of noedels. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel