Farfalle met Champignonsaus

Farfalle met Champignonsaus
Ingrediënten: farfalle, 1 ui, 200 gram kastanjechampignons, 35 gram bloem, 250 ml bouillon, 75 ml crème fraiche, 100 gram blokjes ham, citroensap, zout, peper,

Kook de farfalle zoals je normaal lekker vindt. Bak 1 gesnipperde ui in de olie glazig, voeg hieraan toe 200 gram kastanjechampignons en roerbak deze mee tot ze alle vocht hebben opgenomen. Roer er 35 gram bloem door en giet dan beetje bij beetje 250 ml bouillon toe, of zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt. Laat het even koken en zet de pan dan op een lager vuur. Roer er nu 75 ml crème fraiche door en smelt dit langzaam, de saus mag niet koken. Als laatste voeg je er nog 100 gram hamblokjes door. Breng de saus op smaak met een scheutje citroensap, zout en peper. Warm het nog kort door en serveer de saus dan met de farfalle. Eet smakelijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat