Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees

Ingrediënten: 500 gram sukadelapjes, zout, peper, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 3 eetlepels gembersiroop, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis, 500 ml bouillon,

Snijd 500 gram sukadelapjes in blokjes. Strooi er zout en peper overheen en bak de blokjes sucadelap in de hete boter bruin. Als de sucadelapjes bruin zijn dan doe je er 2 gesnipperde uien, 4 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels sambal en 3 eetlepels gembersiroop toe. Bak het een minuut of twee mee. Voeg dan 1 klein blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis en ongeveer 500 ml bouillon bij. Laat dit even aan de kook komen en zet dan de pan op een lager vuur en laat het een uur of 2 stoven met de deksel op de pan. Als de saus te dik wordt kan je tussendoor nog wat bouillon er aan toe voegen. Dit gerecht is heel goed al een dag van te voren klaar te maken. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel