Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees
Ingrediƫnten: 500 gram sukadelapjes, zout, peper, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 3 eetlepels gembersiroop, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis, 500 ml bouillon,

Snijd 500 gram sukadelapjes in blokjes. Strooi er zout en peper overheen en bak de blokjes sucadelap in de hete boter bruin. Als de sucadelapjes bruin zijn dan doe je er 2 gesnipperde uien, 4 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels sambal en 3 eetlepels gembersiroop toe. Bak het een minuut of twee mee. Voeg dan 1 klein blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketjap manis en ongeveer 500 ml bouillon bij. Laat dit even aan de kook komen en zet dan de pan op een lager vuur en laat het een uur of 2 stoven met de deksel op de pan. Als de saus te dik wordt kan je tussendoor nog wat bouillon er aan toe voegen. Dit gerecht is heel goed al een dag van te voren klaar te maken. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat