Chocolademousse met Rum

Chocolademousse met Rum
Chocolademousse met een tikkie rum, nou ja rumsmaak, met rumaroma.

Ingrediënten: 200 gram pure chocolade, 4 theelepels rum-aroma, 3 eieren, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Smelt 200 gram pure chocolade au-bain marie. Splits 3 eieren. Klop de 3 eidooiers met 60 gram donkerbruine basterdsuiker en 4 theelepels rumaroma romig. Klop de 3 eiwitten stijf in een brandschone kom, en klop 250 ml slagroom bijna stijf. Voordat de slagroom helemaal stijf is voeg je er de basterdsuiker met eidooiers en de gesmolten chocolade toe, met de mixer klop je het heel handig door de slagroom. Dan kan je het slagroom-chocolademengsel door de eiwitten spatelen. Doe dit niet te vlug want dan ’sla’ je de lucht uit de eiwitten. Als je het goed gemengd hebt giet je het in mooie toetjes glazen of toetjes kommetjes. Dek het af met een folie en zet het dan voor zeker 2 uur in de koelkast. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

    Service Temporarily Unavailable

    The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.


    Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at www.brutsellog.net Port 80

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel