Spaghetti met Toscaanse Vleessaus

Spaghetti met Toscaanse Vleessaus
Deze saus lijkt heel veel op de bolognesesaus maar deze vleessaus komt uit meerdere streken uit Italie en niet alleen uit de streek Bologna. Met net iets andere ingredienten en andere bereidingswijze heb je weer wat anders.

Ingrediƫnten: 1 wortel, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 400 gram half-om-half gehakt, 500 ml gezeefde tomaat, zout, peper, 5 laurierblaadjes, pasta,

Bak in een pan met hete olie 1 wortel in kleine blokjes gesneden, 1 fijngesnipperde ui en 2 klein gesneden stengels bleekselderij. Als de ui glazig is voeg je 400 gram half-om-half gehakt toe en bak je dit al roerend bruin. Dan kan je er 500 ml gezeefde tomaten bij doen. Zet het vuur lager en breng de saus op smaak met zout en peper. Steek in de saus 5 laurierblaadjes en laat de saus nu op een laag vuur en de deksel op de pan verder pruttelen. Kook na de 2 uur de pasta zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Haal de laurierblaadjes uit de saus.

Serveer de spaghetti op een mooi pastabord en doe de saus erop. Strooi er nog een pittige geraspte kaas over en klaar! Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)