Gevulde Varkenshaas met Champignon-Pijnboompittensaus

Gevulde Varkenshaas met Champignon-Pijnboompittensaus
Ingrediënten: 2 varkenshaasjes, zongedroogde tomaten, zout, peper, 150 gram ontbijtspek, 30 gram pijnboompitten, 100 gram champignons, 40 gram boter, 40 gram bloem, 400 ml melk,

Snij 2 varkenshaasjes door de lengte bijna doormidden, en vul ze met wat gehakte zongedroogde tomaatjes (aantal naar smaak), doe er wat zout en peper op. Klap het vlees weer dicht en vouw het staartje van de haas dubbel zodat je overal even dik vlees hebt. Omwikkel de varkenhaas nu met plakjes ontbijtspek. Bak de varkenshaas in de jus overal bruin en voeg dan wat water bij de jus en laat het met de deksel op de pan 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Maak ondertussen de saus. Bak in wat hete olie 30 gram pijnboompitten bruin en doe er 100 gram in plakjes gesneden champignons bij, bak dit een minuut of vijf. Maak dan de bechamelsaus met 40 gram boter, 40 gram bloem en voeg al roerend 400 ml melk erbij. Als de saus de gewenste dikte heeft dan roer je de champignons en de pijnboompitten erdoor. Dan is je gerecht wel klaar. Lekker om te serveren met kerstboomaardappeltjes en een lekkere salade. Eet smakelijk!


0 reacties op “Gevulde Varkenshaas met Champignon-Pijnboompittensaus

  1. Geweldige recepten, mijn complimenten! ik heb er diverse uitgeprobeerd.
    Maar toch een kleine opmerking, waarom niet een ingrediëntenlijst bovenaan het recept, dat is makkelijker lijkt mij.
    Met vriendelijke groet,
    Dymph van de Molegraaf

  2. Dank je wel voor de complimenten! Een boodschappenlijstje is inderdaad handig alleen moeten we een manier verzinnen om het goed in de site te laten passen. Maar het staat wel op het lijstje met verbeterpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour