Nasi Goreng

Nasi Goreng
Kook een avond voordat je de nasi wilt eten 500 gram rijst in kokend water gaar, je krijgt dan een drogere rijst!

Ingrediënten: rijst, 2 hamlappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 preien, zout, peper, 1 blikje doperwten, 250 gram blokjes ham,

Bak 2 fijngesneden hamlapjes bruin in de wokolie en als het bruin is schep je het op een bordje. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 in ringen gesneden prei en doe er zout en peper naar smaak bij. De prei mag niet te bruin gebakken worden. Voeg nu de koude rijst toe en bak dit mee. Voeg er het gebakken vlees, een klein blikje doperwtjes (330 gram uitgelekt) en 250 gram blokjes ham toe. Alles goed roerbakken en doorwarmen. Nu is het klaar om te serveren, op je bord kan je er nog smaakmakers zoals ketjap of sambal naar smaak toevoegen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat