Bami Goreng

Bami Goreng
Ingrediƫnten: mie, olie, sesamolie, 1 ui, 1 kipfilet, 1 theelepel sambal, 3 bosuien, 2 teentjes knoflook 250 gram spitskool, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels ketjap manis,

Kook de mienestjes zoals je gewend bent in kokend water. Giet het af, als het gaar is en ga dan beginnen aan de goreng. Fruit in de hete olie (eetlepel gewone olie en 1 eetlepel sesamolie) 1 fijngesnipperde ui. Doe hierbij in in kleine blokjes gesneden kipfilet bij en bak de kipfilet bruin. Voeg dan 1 theelepel sambal, 3 fijngesneden bosuien, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 250 gram fijngesneden spitskool toe. Roerbak dit een minuut of vijf mee. Voeg dan 2 eetlepels gembersiroop en 2 eetlepels ketjap manis toe. Roerbak nog kort en voeg dan de mie toe. Bak dit op hoog vuur al roerend mee tot het geheel door en door warm is. Dan is het gerecht klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bami Goreng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat