Andijvie Ovenschotel

Andijvie Ovenschotel
Iets anders dan een rauwe andijviestamppot.

Ingrediƫnten: 1 kilo aardappels, 200 ml kookroom, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 200 ml gezeefde tomaat, 250 gram andijvie, geraspte kaas,

Kook voor de aardappelpuree 1 kilo kruimige aardappels ongeveer 25 minuten tot ze echt goed kruimig zijn. Giet ze goed af en schenk er 100 ml kookroom bij en stamp het dan tot een goede puree. Bak in hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek krokant, voeg hierbij 250 gram gehakt, en bak dit rul. Dan kan je er 250 gram gesneden andijvie toevoegen en bak dit kort mee. Als laatste voeg je er 100 ml kookroom en 200 ml gezeefde tomaat er aan toe. Laat dit kort meekoken. Doe dan het andijvie-gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Dek het andijvie-gehaktmengsel af met de aardappelpuree en strooi er als laatste de geraspte kaas eraan toe. Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 20 minuten op 200 graden. De kaas is dan goed gegratineerd. De schotel is erg warm als hij uit de oven komt. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat