Sperziebonen uit de Oven

Sperziebonen uit de Oven

Ingrediënten: 1 ui, 4 tomaten, tijm, peper, zout, 400 gram sperziebonen, 30 gram boter, 30 gram bloem, 150 ml bouillon, 150 ml melk, geraspte kaas, paneermeel,

Fruit 1 gesnipperde ui, doe er 4 ontvelde en in blokjes gesneden tomaat bij. Voor de smaak doe je er een beetje tijm, peper en zout bij. Leg 400 gram sperziebonen in een ovenschaal en doe er de ui en tomatenmengsel overheen. Hieroverheen gaat een saus die gemaakt is van 30 gram boter en 30 gram bloem die goed doorgeroerd wordt met 150 ml bouillon en 150 ml melk en 3 minuten moet koken. Als deze saus klaar is kan het over de ovenschaal, hierna doe je er geraspte kaas en paneermeel overheen. Zet het voor 20 minuten in de oven die al voorgewarmd is op 200 graden. Wij hebben er nog kleine sauzijsjes bijgedaan en wat vlinderpasta.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel