Sticky Kip

Sticky Kip

Deze ‘Sticky’ kip kan je al even van te voren maken, de vorige avond of ‘s ochtends, je hoeft de kip dan alleen nog te bakken, grillen of te barbecue-en.

Ingrediƫnten: 3 teentjes knoflook, 4 eetlepels worcestershiresaus, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels tabasco, peper, zout, 3 kipfilets,

Maak een marinade van 3 uitgeperste teentjes knoflook, 4 eetlepels worcestershiresaus, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd en 2 theelepels tabasco. Breng de marinade op smaak met zeezout en verse zwarte peper. Snijd 3 kipfilets in stukken en schep het door de marinade. Dit moet dan minstens een half uur in de marinade staan, maar beter is om het marineren een paar uur van te voren te doen, of zelfs langer. Daarna is het even bakken in een droge koekenpan. Of je rijgt de kip aan spiesen om te grillen of te barbecue-en. Lekker met een salade en pommes noisettes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel