Amandel-Chocopasta

Amandel-Chocopasta

Dit lijkt misschien een gekocht potje chocopasta, maar dat is het niet. Het zit in een potje waar ooit een jam in heeft gezeten. Deze amandelchocopasta is bedoeld voor de vulling van de bonbons, die binnenkort op deze site verschijnen maar nu nog aan het uitharden zijn. Ik had er ietwat veel van over, of ik had eigenlijk heel veel bonbons moeten maken, maar het is goed smeerbaar dus dan in een potje doen en voor op de boterham.

Ingrediënten: 250 ml slagroom, zout, 400 gram melkchocolade, 30 gram amandelen, 3 theelepels amandelaroma,

Je maakt het als volgt: Warm op een laag vuurtje 250 ml slagroom met een snufje zout op. Zet dit een minuut of 5 op een kookplaatje om het goed warm te laten worden. Haal het velletje van de slagroom af. Maak in een keukenmachine 400 gram melkchocolade met 30 gram amandelen fijn. Roer de melkchocolade-amandelen mengsel door de slagroom met 3 theelepels amandelaroma, de melkchocolade smelt nu langzaam. Als het een egale substantie is geworden laat je het eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet het dan voor ongeveer 3 uur in de vriezer. Nu is het klaar voor de bonbonvulling, of kan je het als een smeerbare pasta gebruiken. Als je het niet voor een bonbonvulling gaat gebruiken heb je genoeg voor 2 potjes van 370 gram (Het waren BonMaman Jampotjes).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel