Amandel-Chocopasta

Amandel-Chocopasta Dit lijkt misschien een gekocht potje chocopasta, maar dat is het niet. Het zit in een potje waar ooit een jam in heeft gezeten. Deze amandelchocopasta is bedoeld voor de vulling van de bonbons, die binnenkort op deze site verschijnen maar nu nog aan het uitharden zijn. Ik had er ietwat veel van over, of ik had eigenlijk heel veel bonbons moeten maken, maar het is goed smeerbaar dus dan in een potje doen en voor op de boterham.

Ingrediƫnten: 250 ml slagroom, zout, 400 gram melkchocolade, 30 gram amandelen, 3 theelepels amandelaroma,

Je maakt het als volgt: Warm op een laag vuurtje 250 ml slagroom met een snufje zout op. Zet dit een minuut of 5 op een kookplaatje om het goed warm te laten worden. Haal het velletje van de slagroom af. Maak in een keukenmachine 400 gram melkchocolade met 30 gram amandelen fijn. Roer de melkchocolade-amandelen mengsel door de slagroom met 3 theelepels amandelaroma, de melkchocolade smelt nu langzaam. Als het een egale substantie is geworden laat je het eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet het dan voor ongeveer 3 uur in de vriezer. Nu is het klaar voor de bonbonvulling, of kan je het als een smeerbare pasta gebruiken. Als je het niet voor een bonbonvulling gaat gebruiken heb je genoeg voor 2 potjes van 370 gram (Het waren BonMaman Jampotjes).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat