Chocolade-Sinaasappelcake

Chocolade-Sinaasappelcake
Ik had nog heel wat sinaasappels over uit het netje sinaasappels die we gisteren hadden gekocht voor de sinaasappelkaassaus. Daarom deze chocolade-sinaasappelcake.

Ingrediënten: 200 gram boter, 200 gram suiker, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 sinaasappel, 150 gram pure chocolade,

Mix met een mixer in een beslagkom 200 gram boter zacht. Doe hierbij 200 gram suiker en een zakje vanillesuiker en mix het geheel tot een bleek geheel. Voeg nu 4 eieren toe en mix het weer goed door tot een geheel. Dan kan er 250 gram zelfrijzend bakmeel bij en weer goed mixen. Als laatste doe je er de rasp van de schil 1 sinaasappel bij en 150 gram kleine stukjes pure chocolade. Meng het geheel goed met een spatel en nu kan het in een cakevorm die ingevet is met boter en is ‘bebloemd’. Doe de cake in de voorverwarmde oven op 180 graden (electrische oven) en bak de cake in 60 minuten gaar. Als de tijd verstreken is even met een sateprikker in de cake prikken of er nog beslag aanzit. In dit geval blijft er wel chocolade aanzitten, maar dat is niet gek want tja dat is natuurlijk gesmolten. Laat de cake even afkoelen in zijn cakeblik, dan kan je hem makkelijker uit zijn cakeblik krijgen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel