Chocolade Bananencake-jes

Chocolade Bananencake-jes

Dit hoort officieel een chocolade-bananenbrood te zijn. Maar in papieren cake-vormpjes gaat het ook uitstekend.

Ingrediënten: 100 gram witte chocolade, 100 gram pure chocolade, 4 bananen, 125 gram boter, 250 gram witte basterdsuiker, 2 eieren, 1 theelepel vanille aroma, 250 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder,

Ik heb eerst 100 gram witte chocolade en 100 gram pure chocolade in de keukenmachine tot kleine stukjes vermalen. Ook heb ik in de keukenmachine 4 bananen gepureerd. (Natuurlijk niet te gelijk). Meng in een grote kom 125 gram boter, 250 gram witte basterdsuiker, de gepureerde bananen, 2 geklutste eieren een theelepeltje vanille-aroma (van Baukje) en de stukjes chocolade. Voeg hier aan toe 250 gram bloem en 2 theelepels bakpoeder. Mix het geheel goed door maar niet te lang. Nu kan het deeg in de papieren vormpjes. Ik heb er 16 gebruikt, maar je kan er beter meer gebruiken, want ze rijzen wel goed die cake-jes. Ze kunnen dan in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 1 uur en 15 minuten, maar je kan ook afentoe controleren door er een sateprikker of breinaald in te prikken, als deze er schoon uit komt zijn de cakejes klaar!


0 reacties op “Chocolade Bananencake-jes

  1. Pingback: Edith’s digitale keuken » bananen-notenbrood

  2. Zelf was ik er ook een aantal tegen gekomen zoals Alberto van Lekker Hapje die ook een bananencake had gebakken… wel grappig dat je zoveel variaties kan bedenken door sommige ingredienten weg te laten of juist toe te voegen. Elke keer heb je weer een totaal andere ‘smaaksensatie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel