Slagroom BonBon

Slagroom BonBon
Dit recept komt uit het boek BonBon van Kees Raat. Het zijn de 1e BonBons die ik ooit echt heb geprobeerd. Het horen eigenlijk truffels te zijn, maar dan hadden we ze nog door de cacaopoeder moeten rollen. Maar desalniettemin zijn ze voor een eerste keer wel goed gelukt!

Ingrediƫnten: 350 gram slagroom, 1 vanillestokje, snufje zout, 200 gram suiker, 250 gram roomboter, 400 gram pure chocolade,

Breng de slagroom met het opengesneden vanillestokje en een snufje zout bijna aan de kook. Laat het dan 20 minuten op een kookplaatje intrekken. Er komt een vel op maar die hoef je er tijdens het intrekken er niet af te halen, door het vel blijft de smaak beter behouden. Haal na 20 minuten het slagroom van het plaatje af, schep het velletje eraf, en doe er dan 200 gram suiker bij. Roer het mengsel tot de suiker geheel is opgelost. Het mengsel moet nu tot kamertemperatuur afkoelen. Klop met een mixer de roomboter (die op kamertemperatuur is) tot een glad mengsel, en voeg al mixend de slagroom erbij. En dat kan leuk worden. Als het schift is het mengsel te koud, en dan kan je het au bain marie weer wat opwarmen. Nu kan je stoppen met mixen en ga je verder met kloppen. Als het mengsel te slap blijft zet je de schaal in ijskoud water. Klop het op zodat het mengsel piekt. Dan vul je een slagroomspuit met het mengsel en ga je er mooie hoopjes van spuiten op bakpapier. Leg deze hoopjes zeker 3 kwartier in de vriezer. Na 3 kwartier kan je de chocolade gaan smelten, au bain marie. Neem dan steeds een paar slagroomhoopjes te gelijk uit de vriezer en haal ze een voor een door de chocolade. Echt niet te veel te gelijk uit de vriezer halen van de vullingen want het smelt best snel. Laat de BonBons goed afkoelen. Je kan ze bewaren in de koelkast, maar je kan ze ook invriezen (gelukkig maar want ik had voor een heel weeshuis, zoals het gezegde gaat)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat