Spaghetti met Aubergine

Spaghetti met Aubergine

Ingrediënten: spaghetti, 1 aubergine, oregano, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, basilicum, rode wijnazijn, 500 ml gezeefde tomaat, zout, peper, ricotta,

Kook de spaghetti zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Snijd 1 aubergine in blokjes en bak deze in de hete olie. Schep ze om tot ze een licht vettig laagje hebben, doe er eventueel wat olie bij, en mooi goudbruin er uit zien. Doe er dan een eetlepel gedroogde oregano bij en roer nog even om. Doe er een theelepeltje sambal bij, om het iets pittiger te maken (een spaans pepertje moest eigenlijk volgens het recept) Doe er 2 tenen fijngehakte knoflook bij, en van een handvol basilicumblaadjes, de steeltjes. Giet er een scheutje rode wijnazijn bij en doe er 500 ml gezeefde tomaten bij. Laat het geheel nu 10 tot 15 minuten pruttelen. Breng het op smaak met zout en peper. Scheur de helft van de basilicumblaadjes en roer het door de saus. Doe dan op een mooi pastabord spaghetti en schep hierboven op de aubergine-tomatensaus. Schep er dan na smaak verse ricotta kaas over en wat van de overgebleven basilicumblaadjes. Eet smakelijk!


2 reacties op “Spaghetti met Aubergine

  1. Via fotoblog toppers hier terecht gekomen, twee van mijn hobby’s zijn fotografie en koken (en natuurlijk lekker eten). Tot nu toe haalde we onze inspiratie het meeste uit kookboeken (ook Fleur staat graag in de keuken), maar ik weet al zeker waar ik mijn volgende inspiratie zal halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel