Rosti-Souffle

Rosti-Souffle

Dit recept komt uit de Tip Culinair, alleen heb ik het een beetje aangepast… Maar dat moet kunnen. Dit is voor 2 personen.

Ingrediënten: 2 eieren, 100 ml slagroom, bieslook, peterselie, 50 gram MonChou, zout, peper, 150 gram rosti,

Klop in een kom 2 eieren, 100 ml slagroom, bieslook en peterselie (naar smaak). Verbrokkel er 50 gram MonChou boven klop het geheel even en breng het op smaak met zout en peper. Roer er dan ongeveer 150 gram rosti door (diepvriesrosti gaat heel goed!) Schep nu het mengsel in vuurvaste ovenschaaltjes of echte soufflevormen. Dit gerecht kan nu in de voorverwarmde oven op 200 graden (hete lucht 180 graden – dat moet namelijk altijd 10% lager zijn dan een normale electrische oven!) Na ongeveer 15 a 20 minuten is het gerecht klaar. Je kan het serveren met een salade en een stukje vlees of als je het vegetarisch wil houden, een vleesvervanger als Quorn of Tivall.


2 reacties op “Rosti-Souffle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel