Rosti-Souffle

Rosti-Souffle
Dit recept komt uit de Tip Culinair, alleen heb ik het een beetje aangepast… Maar dat moet kunnen. Dit is voor 2 personen.

Ingrediënten: 2 eieren, 100 ml slagroom, bieslook, peterselie, 50 gram MonChou, zout, peper, 150 gram rosti,

Klop in een kom 2 eieren, 100 ml slagroom, bieslook en peterselie (naar smaak). Verbrokkel er 50 gram MonChou boven klop het geheel even en breng het op smaak met zout en peper. Roer er dan ongeveer 150 gram rosti door (diepvriesrosti gaat heel goed!) Schep nu het mengsel in vuurvaste ovenschaaltjes of echte soufflevormen. Dit gerecht kan nu in de voorverwarmde oven op 200 graden (hete lucht 180 graden – dat moet namelijk altijd 10% lager zijn dan een normale electrische oven!) Na ongeveer 15 a 20 minuten is het gerecht klaar. Je kan het serveren met een salade en een stukje vlees of als je het vegetarisch wil houden, een vleesvervanger als Quorn of Tivall


2 reacties op “Rosti-Souffle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat