Spaghetti Carbonara met Ballen

Spaghetti Carbonara met Ballen
Ingrediënten: spaghetti, zout, 3 barbecueworstjes, 150 gram pancetta, 4 eieren, 100 ml slagroom 75 gram geraspte kaas, citroen, peterselie,

Kook de spaghettti zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Ontvel 3 barbecueworstjes en maak van het worstvlees balletjes. Bak deze balletjes in een droge koekenpan. Als ze mooi bruin zijn doe je er ongeveer 150 gram plakjes Pancetta bij, die je in kleine stukjes hebt gesneden. Als je geen pancetta kan krijgen of als je het te duur vind kan je ook gerookt ontbijtspek nemen. Bak de pancetta met de worst-balletjes goud bruin. Splits dan 4 eieren en doe de eidooiers in een kom, doe hierbij 100 ml slagroom, 75 gram geraspte kaas, geraspte schil van een citroen (na eigen smaak) en een beetje peterselie naar smaak. Roer dit even goed. Giet de spaghetti af en roer het eimengsel erdoor, het moet zacht glanzend blijven en geen roerei worden (Dan is het te snel en te hard gestold). Daarna roer je de worstballetjes en de pancetta erdoor. Nu is het klaar om geserveerd te worden. Als je het lekker vind kan je er nog geraspte kaas over strooien! Eet smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel