Scones

scones
Dit hoort eigenlijk geserveerd te worden bij een High Tea, maar als lunch-hapje ook erg lekker!

Ingrediƫnten: 30 gram boter, 310 gram bloem, 1 1/2 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel poedersuiker, 250 ml volle melk,

Smelt 30 gram boter. Doe in een kom 310 gram bloem, 1 1/2 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel poedersuiker, 250 ml volle melk en de gesmolten boter. Meng dit met een spatel, want het deeg wordt erg kleverig. Als het goed gemengd is kunnen ze op de bakplaat. Maak met een eetlepel die je telkens door een bakje heet water haalt mooie ronde hoopjes. Nu kunnen ze in de voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 10 minuten. Je serveert de scones warm, en natuurlijk met een lekkere jam, eigenlijk serveer je er ook slagroom bij maar dat had ik helaas niet in huis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat