Verrassingsbroodjes

Verrassingsbroodjes
Dit recept heb ik niet zelf gebrutseld, maar de bijna 10-jarige Britt uit haar kinderkookboek: Vandaag kook ik van Loethe Olthuis. Dit boek hebben we ooit bij De Slegte gescoord. Hoe je het maakt?

Ingredi├źnten: 1 ei, 100 gram MonChou, 1 ui, 250 gram gehakt, 250 gram spinazie, dille, zout, 1 blik super croissantdeeg,

Kluts een ei, verkruimel 100 gram MonChou, en snipper 1 grote ui of 2 kleintjes. Bak in een hapjespan de ui glazig. Als de ui glazig is voeg je er 250 gram gehakt bij, en dit bak je al roerend bruin, het wordt zo ook gelijk rul (kruimelig). Als het gehakt bruin is voeg je er 250 gram diepvriesspinazie toe. Zet het vuur lager en roer de spinazie er goed door heen, het ontdooit dan vanzelf. Als de spinazie goed warm is kan het vuur uit. Nu roer je de MonChou erdoor, de helft van het geklutste ei, wat zout naar smaak en een theelepel gedroogde dille. Maak nu het blik super croissantdeeg open. Het deeg verdeel je in 3-en. Let op dat je de ‘scheurrandjes’ goed dichtdrukt. leg op elk stuk deeg 1/3 deel van het spinaziemengsel. Vouw nu het deeg dicht als een enveloppe. Leg de enveloppes op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met het overgebleven geklutste ei. Zo gaat het extra glanzen! Nu moet het in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten (of zo lang er op de verpakking van het croissantdeeg staat) Daarna is het verrassingsbroodje klaar… en natuurlijk verklap je niet aan je ‘proevers’ wat er nu in het broodje zit… anders is de verrassing eraf.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat