Tomatensoep

tomatensoep
Ingrediënten: 1 liter water, 2 blokjes runderbouillon, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 blikken gepelde tomaat, basilicum, 125 ml crème fraiche,

Zet 1 liter water op met 2 runderbouillonblokjes en laat het koken. Bak in een wok met wat olie 1 grote ui met een teentje knoflook tot de ui glazig is. Doe er nu 2 blikken gepelde tomaat bij (dus in totaal 800 gram) Natuurlijk kan je ook verse tomaten erbij doen dat is dan wat extra werk omdat je ze nog moet ontvellen. Bak dit kort mee. Voeg nu de tomaten bij de bouillon. Makkelijkste om dit te doen is door het met een soeplepel over te scheppen. Nog even roeren en dan op een laag vuurtje een uurtje laten pruttelen. Dan is de soep wel bijna klaar. Roer er 7 blaadjes basilicum door en pureer de tomatensoep met de staafmixer. Roer als laatste 125 ml crème fraiche door de soep. Serveer de soep met een stokbrood, deze keer had ik een keer een meergranen stokbrood.


0 reacties op “Tomatensoep

  1. Hallo Anja,
    Ik vind tomatensoep ook erg lekker, maar maak hem in deze tijd inderdaad het liefst met verse tomaten. Ze zijn mooi vol van smaak nu. Soms doe ik half vers en half uit een blikje. Het vellen- en pitjesprobleem los ik op door ze zacht te koken en dan door een groentemolen te halen. Verder voeg ik het basilicum of de peterselie pas na het pureren toe, niet al te fijn gehakt. Staat mooi ook. Lekker ook is, vind ik, om in dunne plakjes gesneden bleekselderie of andere soepgroente even mee te koken. Maar dan is het niet echt tomatensoep meer.

    Iedereen lijkt wel zijn eigen recept voor tomatensoep te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat