Oosterse Gehaktbal met Spinazie en Pommes Duchesse

Oosterse Gehaktbal met Spinazie en Pommes Duchesse
Dit recept heb ik eens gezien bij Born2Cook, toen nog met Ramon Beuk… na wat googlen heb ik het recept gevonden! Heb hem niet helemaal exact gemaakt zoals hij, maar de gehaktbal is heerlijk!

Ingrediënten: 150 gram kastanjechampignons, 2 eetlepels koriander, 3 eetlepels ketjap asin, 2 eetlepels paneermeel, 300 gram gehakt, tomatenketchup, groentenbouillon,

Doe in de keukenmachine 150 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons, 2 eetlepels koriander, 3 eetlepels ketjap asin en 2 eetlepels paneermeel. Maal dit fijn. Voeg nu 300 gram gehakt bij, en meng dit er goed door. Maak van het gehakt mooie ballen. Bak ze bruin in de croma. Als ze bruin zijn, zet je het vuur lager en doe je er een scheut tomatenketchup bij. Blus het geheel af met een groentenbouillon. Nu kan het op een laag vuurtje verder sudderen voor ongeveer 20 minuten. Deze gehaktbal is lekker met spinazie en pommes duchesses.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel