Appel Banaan Cake

Appel Banaan Cake
Ingredienten: 200 gram boter, 250 gram witte basterdsuikker, 3 eieren, 1 eetlepel melk, 250 gram cakemeel, 2 bananen, 1 appel, walnoten, poedersuiker,

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht oven) en beboter een cakevorm en bebloem hem… dan krijg je de cake er makkelijker uit. Mix dan in een kom 200 gram boter zacht, voeg er 250 gram witte basterdsuiker toe en maak er een gladde massa van. Voeg dan 1 voor 1 de 3 eieren toe en mix de massa op de hoogste stand tot het weer gelijkmatig is. Voeg dan 250 gram cakemeel toe en een lepel melk. Mix dit goed door elkaar tot een glad beslag. Spatel er nu 2 in stukjes gesneden bananen en 1 in stukjes gesneden appel door het beslag. Vul de cakevorm nu met het beslag en strijk het glad met de achterkant van een lepel (spoel die eerst af met heet water dan gaat het net iets makkelijker en blijft het beslag niet zo plakken). Druk in het beslag nog een aantal walnoten. Zet de cakevorm in de oven en bak hem in 60 a 80 minuten goudbruin. Door er een sateprikker of een breinaald in te prikken kan je zien of de cake klaar is, als er geen beslag aan zit kan hij uit de oven. Laat de cake 5 minuten afkoelen en keer hem daarna om, om hem uit de cakevorm te halen. Laat hem dan nog wat afkoelen. Strooi over de cake wat poedersuiker.


0 reacties op “Appel Banaan Cake

  1. Hallo, complimenten voor je recepten.
    Wil ze graag uitproberen, maar heb een vraagje aan je.
    Kan ik mijn cakeblik en springvorm die ik in mijn oude oven gebruikte nu ook gebruiken in mijn combimagnetron(heteluchtoven)?
    Zou je dat mij kunnen mailen, bij de Blokker zeiden ze dat het niet kon, vanwege het ijzer wat eraan zit!!! Alvast bedankt voor de evntuele reaktie.
    Groetjes, Nora

  2. Ik heb geen ervaring met een combimagnetron, wel met een heteluchtoven en daar heb ik wel ijzere blikken in. Maar misschien kan je een mail sturen naar de fabrikant van de magnetron, die kunnen je het zeker vertellen, om nu van alles uit te proberen zou ik niet aandurven. Wat natuurlijk wel een handige tip is is het gebruik van de siliconenvormen. Je kan ze gewoon zo gebruiken als de blikken vormen. Waar je wel op moet letten is dat het wel sneller klaar is dan in de normale bakblikken, meestal zet ik de oven ietwat lager dan het recept aangeeft. En om de cake er makkelijk uit te kunnen “ploppen” beboter en bebloem ik de siliconenvorm altijd. Ze zeggen dat het niet hoeft, maar bij mij is er wel eens wat blijven plakken, en met de boter en bloem heb ik daar geen last meer van gehad. Succes met bakken!

  3. Ik gebruik mijn blikken, vormen ook in de magnetron. Dan wel de ovenfunctie gebruiken en niet de microgolven! Want dan spatten de vonken ervan af! Brandgevaar! Succes met je blikken vormen.

  4. Ik moet zeggen dat deze lekker heeft gesmaakt :). Blij dat ik toch even wat meer door ben blijven zoeken op Google ipv een achterkant van een pak heb lopen kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel