Oosterse Broccoli met Cashewnoten en Rijst

Oosterse Broccoli met Cashewnoten en Rijst

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, laos, ketoembar, djinten, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, 1 broccoli, ketjap manis, 75 gram cashewnoten,

Kook de rijst in kokend water met wat zout zoals je gewend bent. Bak in de olie 1 in ringen gesneden ui glazig met 1 teentje knoflook en met de volgende kruiden: laos, ketoembar, djinten, gemberpoeder (djahe) en een theelepeltje sambal. Doe er dan in roosjes gesneden broccoli bij, en bak dit op een hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Giet er dan een flinke scheut ketjap manis er over. Dan kan je het op een laag vuurtje zetten tot de broccoli de gaarheid heeft die je wenst. Op het laatst doe je er 75 gram cashewnoten door. Je serveert de rijst en broccoli apart. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel